30 Ağustos Zafer Bayramımızın 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, milletimizin bağımsızlığını müjdeleyen ve şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıl Dönümünü kutlama programı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle ve coşkuyla gerçekleşti.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törene;  Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Mehmet Gül, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Vali Yardımcıları İsmail Gültekin, Mustafa Ayhan ve Şenol Kaya, İl Emniyet Müdür V. Erdal Aydınlık, İl Jandarma Komutanı Alb. Murat Bozkurt, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı, kurum kuruluş müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. 

Vali İlhami Aktaş, Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından İzmit Kent Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla çelenk sunma programı sona erdi. 

Vali İlhami Aktaş Tebrikleri Kabul Etti

Vali İlhami Aktaş, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıl Dönümünü kutlama programı kapsamında, Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda  tebrikleri kabul ederek, vatandaşların ve il protokolünün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Tören Programı Vatandaşlarımızın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi.

Tebriklerin kabulü sonrasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıl dönümü Valilik Yerleşkesi önünde gerçekleştirilen törende, yoğun katılım ve  büyük bir coşkuyla kutlandı.

Valilik Yerleşkesinde gerçekleştirilen törene; Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu,  Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı, Kocaeli Büyükşehir Belediye  Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Vali Yardımcıları İsmail Gültekin, Mustafa Ayhan ve Şenol Kaya, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Baro Başkanı Av. Mehmet Gül,  İl Emniyet Müdür V. Erdal Aydınlık, İl Jandarma Komutanı Alb. Murat Bozkurt, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul Ve Yetimler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı, kurum kuruluş müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. 

Vali İlhami Aktaş, Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın  ile birlikte halkı selamlayarak, 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutladılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “30 Ağustos Zafer Bayramı” mesajı okundu.

Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanlığı  İstihbarat Yarbay Serkan Delen’in günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ahmet Yusuf Demir ve İzmit 24 Kasım Anadolu Lisesi Öğrencisi Hafsa Gümüş’ün okuduğu şiirler büyük beğeni topladı.   

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile İzmir Yöresi Halk Oyunları ekibi tarafından sahnelenen folklor gösterisinin ardından program, geçit töreni ile tamamlandı.